Wat u moet weten voordat u op reis gaat

Bootverhuur is momenteel een steeds populairdere activiteit, dus veel mensen zijn geïnteresseerd in de beste manier om er tegenwoordig toegang toe te krijgen. Velen van hen maken echter de fout om toe te geven aan de opwinding en de haast om te huren, wat vaak tot ondenkbare problemen leidt.

Bereid uw huur goed voor

Inderdaad, om rustig naar zee of in het water te gaan, is het noodzakelijk voor iedereen om bepaalde punten zorgvuldig te controleren, om elk fortuin op zee te vermijden, wat voor iedereen heel onaangenaam zou zijn. Daarom is het noodzakelijk om naar te kijken:

- De algemene staat van de boot, waarbij erop wordt gelet dat de stijfheid van de romp en de stootvastheid worden gecontroleerd en dat er geen scheurtjes in de romp ontstaan. Dit houdt ook in dat de toestand van de motor wordt gecontroleerd en dat wordt nagegaan of deze in goede staat is.

- De toestand van de brandstof en bepalen of deze geschikt is voor de beweging ervan of niet. Terwijl u kijkt naar het vloeistofniveau van de accu, de lading en het motoroliepeil, naast de bougies, de aftapplug of de oliefilter.

- De juiste belastingsverdeling is een plicht voor iedereen, om de optimale prestaties van de boot te waarborgen en om te voorkomen dat de boot kapseisde wordt in het gezicht van de golven.

- De essentiële accessoires voor uw reis, te beginnen met de basismaterialen. Dit omvat de eerste hulp kit, reddingsvesten per persoon, evenals satellietradio en een zeekaart.

- De verzekering van de boot is ook een essentieel punt dat niet mag worden verwaarloosd, wetende dat deze volgens het contract door de verhuurder of de huurder kan worden afgehandeld. Wetende dat als dit laatste ten laste komt van de klant, dit een zekere overschrijding van de kosten kan betekenen, die meer dan vermijdbaar is.

Het is nu voor iedereen gemakkelijk om een boot te huren deze dagen, maar net zo gemakkelijk om uw eerste reis op zee voor te bereiden, gebaseerd op deze paar tips.

leakinboots.nl